mysillylittleworld

Pole Dancing

Nettopp kommet hjem fra en fantastisk treningsøkt på The Pole Room studio i Ski =) Jeg har ikke drevet med det så veldig lenge, men det går så fort å komme inn i det og ikke minst er det helt fantastisk gøy! Jeg hadde ikke trent  ordentlig på to år før jeg begynte og nå kan gleder jeg meg som  en liten unge til hver trening. Ikke minst får man en ufattelig boost av selvtillit etterpå.

Mange forbinder pole dancing med stripping som forsåvidt ikke er helt fortjent. Det er tross alt litt vanskelig å danse på en pole med mye klær, så man starter som regel i hotpants og singlet og da er det begrensa hvor mye mer man kan ta av. Det er langt mer en blanding av dans og turn som fokuserer på kroppskontroll og styrke.  Og man ser ikke så veldig sexy ut med alle de blåmerkene man ender opp med i løpet av de første ukene..

Det er en fantastisk måte å få trent alle musklene i kroppen og litt til. Når man begynner å gå opp ned og jobbe mer med stanga styrker man også bekkenet som blant annet kan forhindre bekkenplager og bedrer kroppsholdningen. Jeg skal ikke si noe i mot at det er ufattelig tungt i starten, men når man endelig får til å henge opp ned uten armer til å holde seg er det en seier i seg selv. På tross av blåmerkene og det at man ikke kan gå ordentlig dagen etterpå.

Vi er veldig heldige med miljøet på treningene. Det er ikke rom for noen jantelov når man driver med denne typen trening. Man lærer å bli komfortabel med seg selv og sin egen kropp.  Treningen er i fokus og halve poenget er å se sexy ut og da er morroa borte om man ikke skal få lov til å dra den helt ut. Det ser langt bedre ut å gjøre de sexy bevegelsene helt ut fremfor å bare gjøre noen små bevegelser og gnikke seg inntil stanga. Det er umulig å være sjenert når man skal gjøre forskjellige spins, klatre på stanga og vise frem beina.

Pole dancing er langt i fra en sport som kun er beregna på jenter. På the Pole Room holdes det også kurs for gutter. Gutter har langt bedre forutsetninger og styrke. På en måte blir det litt liknende breakdancing bortsett fra at man har en stang man kan bruke til å få enda mer rom for bevegelse.

Lørdag 28.04 er det dansens dag i Oslo. Da skal vi samles og kjøre t-banen rundt om under byen og vise folk hva de gule stengene faktisk kan brukes til og hva pole dancing egentlig er. Kan ikke tro hvor mye jeg gleder meg =)

Silje Marie

Reklamer
This entry was published on april 20, 2012 at 6:47 pm and is filed under Dans, mood. Bokmerk permalenken. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

3 tanker på “Pole Dancing

  1. Har så lyst å lære meg det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: